Skip to content

Subarul on käsil nelikveolise elektriauto väljatöötamine

Elektrijõul liikuva C-segmendi linnamaasturi loomisel kombineerivad partnerid Subaru nelikveotehnoloogia ning Toyota sõidukite elektrifitseerimise tehnoloogia. Koostöös valmivat elektriautot hakkab kumbki ettevõte turustama oma kaubamärgi all.

Subaru versioon uuest sõidukist saab nimeks E-TNGA ning plaanipäraselt toimub selle esmaesitlus 2020. a. Tokyo olümpiamängudel.

Uue linnamaasturi jaoks valmivat arhitektuuri plaanivad partnerid tulevikus kasutada eri sõidukitüüpide jaoks, sealhulgas C- ja D-segmendi sõiduautod ning erineva suurusega linnamaasturid.

Projekti raames arendatakse koos Panasonicuga välja ka suure mahtuvusega tahkisaku. Uus akutehnoloogia annab liitiumioonakude tehnoloogiaga võrreldes märgatavaid eeliseid laadimisaja, mahtuvuse, massi ja kuumakindluse poolest.

„Subaru järgmine samm oma mudelite veelgi tõhusama elektrifitseerimise suunas on kooskõlas Euroopa autoturu suundumustega. Ühtlasi näitab see ilmekalt, kuivõrd tõsiselt jätkab Subaru Euroopa turule investeerimist,” kommenteeris uudist Subaru Nordic AB tegevjuht Christer Blomdell.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

13 − 8 =