Skip to content

Uus Touareg V8 TDI on võimsaim Volkswagen tootevalikus

Volkswagen toob 89. korda toimuval Genfi rahvusvahelisel autonäitusel välja uue Touareg V8 TDI1. Arendades 310 kW / 421 hj (vahemikus 3500 kuni 5000 p/min) on see Saksa autotootja võimsaim diiselmootoriga linnamaastur. Kõrgtehnoloogilise turbodiiselmootori suurim pöördemoment küünib supersportautode tasemele: 900 njuutonmeetrit (vahemikus 1000 kuni 3250 p/min). See tagab piisava jõudluse mõnusaks väikese kiirusega kulgemiseks, kiireks sõiduks või maastiku vallutamiseks. Vaikse 4,0-liitrise kaheksasilindrilise motoori tehniliste peensuste hulka kuuluvad kaks turbolaadurit ja elektriajamiga lisakompressor. Seda, millise hooga Touareg V8 TDI liikuda võib, näitab ilmekalt paigaltstardist 100 km/h saavutamiseks kuluv aeg: 4,9 sekundit. Touareg 4.0 V8 TDI tippkiirus on elektrooniliselt piiratud 250 kilomeetriga tunnis. Nagu mudeliseeria varasemad V6-mootoriga esindajad, täidab ka uus V8 heitgaasinormi Euro-6d-TEMP. Volkswageni tulevane tippmudel jõuab esimestes riikides müügile 2019. aasta mai lõpus.

Uue V8-tippmudeli ostjad saavad valida kahe põhivarustusena pakutava disainipaketi Elegance ja Atmosphere vahel. Atmosphere loob sooja interjööri, kus valitsevad puit ja looduslikud värvitoonid, Elegance aga ümbritseb sõitjad keskkonnaga, milles domineerivad metallid ja nendega sobitatud toonid. Istmed ja uksepolstrid on mõlemal juhul kaetud nahaga Vienna. Auto on tellitav ka sportlikus R-line’s.

Maasturi käesoleva põlvkonna arvukate tehniliste uuenduste hulka kuulub lisavarustusena pakutav Innovision Cockpit. Selles ühinevad digitaalse näidikuploki 12-tolline ekraan ja tipptasemel teabe- ja meelelahutussüsteemi Discover Premium 15-tolline TFT-puuteekraan digitaalseks juhtimis-, teabe-, suhtlus- ja meelelahutussüsteemiks. Innovision Cockpit tavalisi nuppe, lüliteid ja regulaatoreid peaaegu ei vaja, kuid kasutab neid seal, kus see on mõistlik – näiteks helitugevuse seadmiseks keskkonsoolilt või roolilt. Innovision Cockpiti kaudu saab juht ka juhiabi- ja mugavussüsteeme oma maitse järgi häälestada. Sellega ei pea juht ja kaasasõitjad end enam auto järgi seadma, vaid auto kuuletub nende soovidele nagu nutitelefon.

Touareg V8 TDI tuleb müügile erakordse hulga abi- ja mugavussüsteemidega. Nende hulka kuuluvad näiteks infrapunakaamera abil inimesi ja loomi tuvastav öönägemisseade Night Vision, kiiruseni 60 km/h poolautomaatset roolimist ja sõidurajal püsimist, kiirendamist ja pidurdamist pakkuv liiklusummiku abi, auto ees ristuvale liiklusele reageeriv süsteem, aktiivne nelikroolimine, automaatselt lähi- ja kaugtulesid ümber lülitav süsteem I.Q. Light ning esiklaasinäidik. Touaregi juht tajub kõiki süsteeme ühtse tervikuna. Need on lihtsalt olemas, et märkamatult tagaplaanil töötada ning autosõitu seninägematult turvaliseks, mugavaks ja intuitiivseks muuta.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

sixteen − 15 =